Legislativní změny vlastního kapitálu s dopadem do účetnictví - Filakovská, Dominika (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu konkrétních složek vlastního kapitálu a podstatných změn, ke kterým došlo od roku 2014 v české legislativě. Hlavním cílem této práce je charakterizovat tyto legislativní změny a aplikovat je v praxi s vybraným subjektem. Nejlepším způsobem, jak dosáhnout těchto výsledků je porovnání zákona o obchodních korporacích, zákonem o účetnictví a nového občanského zákoníku v období 2013 - 2014. Následná analýza určí, jak tyto změny ovlivnily chování zkoumaného subjektu, ať už v pozitivním nebo negativním smyslu.
Legislative changes of the equity with the impact on accounting
Keywords: účetnictví; vlastní kapitál; legislativa; změny; accounting; equity; legislative changes; capital