Projekt rozvoje pivního turismu na Táborsku - Dvořáčková, Natálie (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce na téma Projekt rozvoje pivního turismu na Táborsku mapuje současný stav pivního cestovního ruchu a jeho možnou inovaci na vymezeném území jižních Čech. Táborsko bylo vybráno z důvodu velkého potencionálu v této oblasti cestovního ruchu, na jeho území se nachází mnoho pivních atraktivit: 9 pivovarů, sladovna, muzeum pivovarnictví, pivní lázně, pivní cyklostezky a také se ve městě Tábor každoročně konají pivní slavnosti. Práce se zabývá analýzou těchto atraktivit a pomocí kvalitativních rozhovorů s osobami z oboru zjišťuje, co by bylo pro pivní cestovní ruch přínosem. Zjištěním je, že největším problémem je nepropojenost a nepřehlednost těchto atraktivit. Závěr práce je věnován možným projektům, které by atraktivity propojily a pomohly tak pivnímu cestovnímu ruchu na Táborsku.
Project of development of the beer tourism in Tábor region
Keywords: Gastronomický cestovní ruch; pivní cestovní ruch; Táborsko; kvalitativní výzkum; Gastronomic tourism; beer tourism; Tábor; qualitative research