Možnosti nekontaktního posuzování charakteristiky kopyt u koní - Přibilová, Magdalena (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem této práce bylo shrnout faktory ovlivňující stav kopyt a základní možnosti nekontaktního posuzování jejich charakteristiky. Na základě toho byla vyvinuta vlastní metodika, zaměřená na posuzování vnějších úhlů kopyt z fotografie. Tato metodika byla posléze ověřena referenčními měřeními. Výsledky měření naznačily proveditelnost zvolené metody a ideální rozsah, který by měl fotograf vůči objektu zájmu zachovat, pro následně přesné měření úhlů z fotografie.
Options for non-contact assessment of horses' hooves characteristics
Keywords: kopyto; charakteristika; faktor; poloha fotografa; referenční měření; úhly; hoof; characteristic; factor; photographer's position; reference measurement; angles