Vývoj herní aplikace pro PC v prostředí Unity - Novák, Jiří (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem této práce je vytvořit aplikaci ve formě počítačové hry. Projekt je soustředěn na herní engine Unity a programovací jazyk C-sharp. Využitím herního enginu si vývojáři ulehčují práci s vývojem, jelikož implementuje základní herní funkce, které se dají použít. Vytvořená hra je ve 2D a využívá "sprity" jako grafiku a animace. Grafika je ve stylu pixel art. Žánr hry je plošinovka s prvky "Metroidvania". Hráč se zde může pohybovat horizontálně s možností vertikálního skoku. Prostředí obsahuje různé nástrahy, které se hráč snaží zneškodnit nebo se jim vyhnout.
Development of Game Application for PC in Unity Environment
Keywords: aplikace; herní engine; Unity; C#; kódování; objekt; 2D; rastr; pixel art; plošinovka; metroidvania; application; game engine; Unity; C#; coding; object; 2D; sprites; Pixel art; platformer; Metroidvania