Ideál krásy člověka v historickém kontextu. - Krbcová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2017)
Téma této bakalářské práce je: "Ideál krásy v historickém kontextu." Zabývá se vývojem krásy od prvopočátku až po současnost a uvádí nám podrobněji jednotlivá období a změny v nich. Práce se zabývá též vzory ideálu krásy, typologií a klasifikací žen, faktory ovlivňující vzhled člověka, genderovými stereotypy mezi mužem a ženou. Neodmyslitelně k tomuto tématu patří též objektivní a subjektivní hodnocení a jeho vývoj, rovněž poruchy příjmu potravy a jiné negativní vlivy.
Beauty ideal the human in a historical context.
Keywords: ideál krásy; krása; žena; sebepojetí; tělo; poruchy příjmu potravy; ideal of beauty; beauty; woman; self-concept; body; eating disorders