Finanční analýza vybraného obchodního podniku - Hlaváč, Adam (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této diplomové práce je provedení finanční analýzy u vybraného obchodního podniku a navržení případných změn. K finanční analýze byla vybrána společnost ESSA, spol. s r.o. sídlící v Českých Budějovicích. Analýza byla prováděna od roku 2006 do roku 2010. K provedení finanční analýzy bylo použito vertikální a horizontální analýzy, rozdílových ukazatelů, poměrových ukazatelů, bonitních modelů a bankrotních modelů.
The financial analysis of the selected retail company
Keywords: Finanční analýza; rentabilita; aktivita; zadluženost; likvidita; bankrotní model; bonitní model; Financial analysis; profitability; activity; indebtedness; liquidity; bankruptcy model; creditworthy model