Návrh soupravy pomůcek pro výuku kmitů vlnění a akustiky - Veselý, František (Jihočeská univerzita, 2008)
V bakalářské práci jsou vysvětleny základní pojmy z oblasti fyziky kmitů, vlnění a akustiky. Součástí práce jsou čtyři navržené a vyrobené pomůcky a návody k jejich použití. Jedná se o následující experimentální zařízení: Kundtova trubice - pro měření rychlosti zvuku, U - dráha - pro pozorování a měření kmitavého pohybu, Kmitající tyčka - pro pozorování a měření kmitavého pohybu, Záznam periodického pohybu v čase - pro měření jeho parametrů.
Conception of a tool-kit for teaching of oscillations, wave and acoustic
Keywords: Kundtova trubice; U {--} dráha; Kmitající tyčka; Záznam periodického pohybu v čase; kmity; vlnění; akustika; Kundt{\crq}s tube; U - trajectory; oscillating rod; record of periodic movement in time; vibrations; waves; acoustical