Využití odloženého daňového závazku a daňové pohledávky v obchodní společnosti - Dohnalová, Eva (Jihočeská univerzita, 2008)
Teoretická část práce je zaměřena na vysvětlení příčiny vzniku odložené daně, právní úpravu, dále na charakteristiku vzniku přechodných rozdílů a vysvětlení nejčastějších titulů, které vedou k odloženému daňovému závazku nebo pohledávce. Praktická část diplomové práce proběhla ve společnosti Bosch Diesel s.r.o. v Jihlavě. Tato část obsahuje rozbor jednotlivých titulů odložené daně, které ve společnosti vznikají. Dále jde o výpočet odložené daně z titulu investičních pobídek, které byly společnosti přislíbeny. V konečné fázi jde o výpočet odložené daně za rok 2005, 2006, 2007 a následné zhodnocení vlivu poklesu daňové sazby.
Ways of using a deffered tax obligation and a tax lien within a trading company
Keywords: odložená daň; odložený daňový závazek; odložená daňová pohledávka; přechodný rozdíl; investiční pobídka; daňová hodnota; účetní hodnota; Deferred tax; Tax value; Acounting value; Difference; Government grant