Příprava výukových materiálů: Harvestorová technologie - Hauser, Jan (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato práce se zabývá popisem harvestorové technologie lesní těžby. Je zde popsáno základní rozdělení strojů, částí harvestoru, strojů pro speciální použití. V závěru práce jsou představeny tři firmy a jejich nabízené modely strojů s největším zastoupením harvestoru v České republice.
Preparation of teaching materials: Harvestor technology
Keywords: harvestor; kácecí hlavice; hydraulický jeřáb; podvozek; harvestor; harvestor head; hydraulic crane; chassis