Ochrana spotřebitele v oblasti úvěrů - Hrbková, Vendula (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce vychází z bakalářské práce. Věnuje se aktuální problematice v oblasti úvěrů. Je zde obsažena historie této problematiky až po současnost a harmonizaci s právem EU. Ukazuje situaci po novele zákona, informační povinnosti u poskytovaných úvěrů i sankce a postihy. Teoretická část obsahuje barometr úvěrů ke 3. čtvrtletí roku 2013 a poté zjišťuje dotazníkem informovanost spotřebitelů a hledá možná doporučení a vylepšení stávající situace.
Consumer protection in the credit
Keywords: spotřebitelský úvěr; harmonizace; historie; informační povinnost; sankce; novela zákona o spotřebitelském úvěru; barometr úvěrů; finanční gramotnost; consumer credit; harmonization; history; information disclosure; sanctions amendment to the Consumer Credit Act; a barometer of credit; financial literacy