Detekce virů pícnin pomocí DAS-ELISA - Tomková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2014)
Předmětem této bakalářské práce je detekce rostlinných virů - planě rostoucích i člověkem pěstovaných pícnin - na území České republiky. Pomocí DAS-ELISA byly detekovány dva rostlinné viry - Red clover vein mosaic virus (RCVMV; čeleď Carlavirus) a Clover yellow mosaic virus (ClYMV; čeleď Potexvirus. Byly nalezeny tři rostliny jetele lučního, u kterých byla prokázána nákaza RCVMV, zatímco u žádné z testovaných rostlin nebyla prokázána nákaza ClYMV.
Detection of forage viruses by DAS-ELISA
Keywords: Pícniny; Red clover vein mosaic virus; Clover yellow mosaic virus; RCVMV; ClYMV; DAS-ELISA; Forage crop; Red clover vein mosaic virus; Clover yellow mosaic virus; RCVMV; ClYMV; DAS-ELISA