Vliv moderních technologií na kognitivní vývoj dětí v mladším školním věku - Urbánková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na vliv digitálních technologií na kognitivní vývoj dětí v mladším školním věku. Budu se zaměřovat na několik poznávacích funkcí. Jestli časté používání moderních technologií ovlivňuje jejich paměť, pozornost, jazykové kompetence či jejich inteligenci a jestli se vyskytují nějaké další problémy s tím spojené. Tohle téma jsem si zvolila, protože je z mého pohledu velice aktuální. Moderní technologie, ať už mobilní telefon, tablet či herní konzole velice pokročily a skoro každé dítě v dnešní době jednu ze zmíněných technologií aktivně využívá. Toto téma je značně kontroverzní, já se na tuto problematiku dívám spíše negativně, proto jsem si toto téma zvolila.
Influence of Modern Technologies on Cognitive Development of Children in Younger School Age
Keywords: vliv; technologie; kognitivní vývoj; děti; mobilní telefon; influence; technology; cognitive development; children; mobile phone