Sociální pedagogika jako studijní obor v České Republice - Křivancová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce bude zaměřena na otázky tradic sociální pedagogiky, zachytí podobu současné diskuze o pojetí sociální pedagogiky jako vědeckého oboru a bude charakterizovat sociální pedagogiku jako obor bakalářského a navazujícího magisterského vysokoškolského studia. Cílem práce bude v teoretické oblasti vymezit základní pojmy, zmapovat vývoj sociální pedagogiky u nás i v zahraničí a podat obraz o současném postavení sociální pedagogiky. Cílem praktické části bude komparace oborů a přesné definování studijních plánů. Jednotlivé profily by mohly zpřehlednit celkový pohled na studium sociální pedagogiky a vystihnout rozdíly v pojetí oboru na jednotlivých vysokých školách v ČR.
Study of social pedagogy in the Czech Republic