Invazivní druhy kožešinových zvířat v přírodě ČR - Kopřiva, Jan (Jihočeská univerzita, 2014)
Předmětem bakalářské práce bylo vypracování literární rešerše se zaměřením na stav invazivních druhů kožešinových zvířat v České republice. Dále byla věnována pozornost možným škodám včetně nákaz, která mohou tato zvířata způsobovat a šířit. Je pojednáváno o ondatře pižmové, nutrii říční, mývalu severním, psíku mývalovitém a norku americkém, neboť se jedná o druhy kožešinových zvířat, které se volně vyskytují na území České republiky a nejsou zde původním živočišným druhem.
Invasive species of fur animals in the coutryside of the Czech Republic
Keywords: Kožešinové zvíře; invazivní druh; škody; nákazy.; Animal fur; invasive species; damage; infection.