Klíčivost semen u vybraných polních plevelených druhů - Machová, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá biologií, výskytem, škodlivostí a regulací vybraných plevelných druhů. Cílem bakalářské práce je zpracovat u vybraných plevelných druhů přehled o biologii, rozšíření a navrhnout regulační opatření pro zvláště nebezpečné či rozšířené druhy plevelů na orné půdě jako je např. laskavec ohnutý (Amaranthus retroflexus L.), svízel přítula (Galium aparine L.), penízek rolní (Thlaspi arvense L.), kokoška pastuší tobolka (Capsella bursa-pastoris L.) a pěťour maloúborný (Galinsoga parviflora Cav.). U vybraných druhů byla stanovena klíčivost semen při různých teplotních podmínkách a při různých výsevních hloubkách.
Germination seeds by different temperature conditions
Keywords: klíčivost; laskavec ohnutý; penízek rolní; kokoška pastuší tobolka; svízel přítula; pěťour maloúborný; germinations; Redroot pigweed; Field pennycress; Shepherďs purse; Cleavers; Gallant soldier