Podklady potřebné pro ocenění nemovitostí, jejich zdroje a proces získávání - Švecová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2015)
Téma bakalářské práce jsou Podklady potřebné při ocenění nemovitostí, jejich zdroje a proces získávání. Cílem této práce je soupis informací, které jsou potřebné při ocenění nemovitostí. Dále je práce zaměřená na dostupnost a obtížnost zjištění zdrojů. Práce je rozdělená do 2. částí (rešeršní a praktické). Literární rešerše obsahuje základní definice, které se týkají ocenění nemovitostí, vysvětlení pojmů cena a hodnota, důvody a metody ocenění, průběh místního šetření. Praktická část je zaměřená na ocenění bytu cenou zjištěnou dle vyhlášky 441/2013 Sb. a metodou přímého porovnání. Ocenění bytu bylo provedeno prostřednictvím programu DELTA-NEM.
The documents necessary for the valuation of the property, their sources and the process of obtaining
Keywords: stavba; pozemek; oceňování; katastr nemovitostí; podklady; building; land; valuation; real estate; data