Vybrané problémy ochrany spotřebitele - Kocourek, David (Jihočeská univerzita, 2009)
Má bakalářská práce je zaměřena na zjištění znalostí spotřebitelů o jejich právech. Konkrétně se soustředí na spotřebitelská práva v oblasti zájezdů. Práce se skládá ze dvou částí. První částí je literární přehled, kde je možné najít teoretické informace o základních pojmech, jež ve své práci používám. Druhá část je zaměřena na marketingový výzkum, který jsem provedl pro zjištění znalostí spotřebitelů o jejich právech. Osobně jsem se dotazoval nahodile vybraných respondentů a jejich odpovědi jsem zaznamenal do předem připraveného dotazníku. Zjištěná data jsem potom analyzoval. Výsledky jsou pro větší přehlednost prezentovány formou tabulek a grafů. Nakonec jsem navrhl některá opatření, která podle mého názoru mohou pomoci spotřebitelům lépe znát svá práva. Doporučil jsem například větší propagaci spotřebitelských práv v televizi a rádiu. Výsledky výzkumu jsem konzultoval se Sdružením obrany spotřebitelů v Českých Budějovicích.
Chosen problems of consumer protection
Keywords: spotřebitelská práva; zájezdy; marketingový výzkum; consumer laws; tours; marketing research