Poplatková politika bank v České republice - Boubalová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2019)
Hlavním cílem bakalářské práce je posoudit význam poplatků v hospodaření bank a následná komparace poplatkové politiky bank v České republice. Praktická část se bude zabývat analýzou současné situace poplatkové politiky na bankovním trhu. Dále se bude zabývat porovnáním poplatků u stejných služeb a produktů mezi čtyřmi bankami, které působí v rámci České republiky. V rámci této práce je cílem též poukázat na vývoj čistého úrokového výnosu a čistého výnosu z poplatků a provizí. Pro bakalářskou práci jsou klíčové bankovní společnosti Československá obchodní banka, a.s., UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., Komerční banka, a.s. a Česká spořitelna, a.s. Srovnání bankovních poplatků mezi čtyřmi největšími bankami bude znázorněno na modelovém příkladu klienta jakožto uživatele běžného účtu.
Fee Policy of Czech Bank
Keywords: bankovní poplatky; poplatková politika; čistý příjem z poplatků; vzájemné porovnání; bank fees; fee policy; net fee income; comparison