Efektivnost institutu veřejných zakázek v České republice - Smutníková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2022)
Diplomová práce se zabývá tématem efektivnosti institutu veřejných zakázek v České republice. Cílem práce je zjištění úrovně efektivnosti procesu zadávání veřejných zakázek v ČR, a to pomocí zvolených ukazatelů: ukazatel transparentnosti, ukazatel potenciální rizikovosti, ukazatel správní kapacity. Z průměrných indexů zmíněných ukazatelů je aritmetickým průměrem vypočten index řádného zadávání, dle kterého je efektivnost dále posuzována v rámci komparace zemí V4. K určení výsledků je využita podrobná analýza a vizualizace dat v programu PowerBI, který disponuje funkcionalitou business intelligence. V závěru práce jsou zformulovány konkrétní kroky, které by mohly zvýšit efektivnost institutu veřejných zakázek v ČR.
Effectiveness Of Public Procurement In The Czech Republic
Keywords: veřejné zakázky; efektivnost; V4; Visegrádská čtyřka; transparentnost; správní kapacita; riziko korupce; řádné zadávání; business intelligence; public procurement; effectiveness; V4; Visegrad Group; transparency; administrative capacity; risk of corruption; good procurement; business intelligence