Nákupní chování a postoje zákazníků maloobchodní jednotky - Marešová, Petra (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem diplomové práce bylo na základě analýzy nákupního chování a postojů zákazníků vybrané maloobchodní jednotky - Flop Diskont Mladá Vožice, navrhnout konkrétní opatření na zlepšení. V teoretické části práce jsou nejprve charakterizovány základní pojmy - spotřební a nákupní chování, kupní rozhodovací proces, faktory ovlivňující kupní rozhodování spotřebitelů, jednotlivé typy kupujících, marketingový výzkum, proces marketingového výzkumu a používané techniky. V analytické části jsou pak stručně charakterizovány společnosti FLOP JIH spol. s r.o., FLOSMAN a. s. a také prodejna Flop Diskont Mladá Vožice. Dále je zde provedena analýza nákupního chování a postojů zákazníků vybrané prodejny, a to na základě dat získaných prostřednictvím dotazníkového šetření. Na závěr jsou v několika oblastech navrhnuta doporučení pro zlepšení.
Buying behavior and the attitudes of customers of a retail unit
Keywords: spotřební chování; nákupní chování; kupní rozhodovací proces; faktory ovlivňující kupní rozhodování spotřebitelů; typy kupujících; marketingový výzkum; proces marketingového výzkumu; techniky marketingového výzkumu; consumer behavior; buying behavior; purchase decision process; factors affecting the purchase decisions of consumers; types of buyers; marketing research; marketing research process; marketing research techniques