Principy činností soudobých mobilních komunikačních sítí - Šťastný, Jiří (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem této bakalářské práce je popsat principy činností soudobých mobilních komunikačních sítí. Jsou zde popisovány technologie jako je LTE, UMTS, CDMA, HSDPA, EDGE a mnoho dalších. Dále je zde popsáno jejich použití, standardy, rozdíly a specifikace pro každou z těchto technologií. U tuzemských operátorů jsou vypsány všechny podporované sítě, jejich využití, dostupnost, spolehlivost a cena. Nechybí ani výpis datových zařízení a připojeno je i srovnání mobilního internetu s jinými státy. To všechno je pak doporučeno konkrétnímu zákazníkovi na základě jeho požadavků.
Principles of contemporary mobile communication networks