Mentoringový vztah a dítě s posižením - Sýkorová, Klára (Jihočeská univerzita, 2018)
Předmětem této bakalářské práce je vliv formálního mentoringového programu na děti s postižením, které se tohoto mentoringového programu účastní. Cílem výzkumné práce je zjistit, jak mentoringový vztah působí na dítě s postižením, a to z pohledu rodičů dítěte a koordinátorů formálního mentoringového programu. Text práce je rozdělen na část teoretickou a praktickou. Teoretická část bakalářské práce se zabývá pojmy mentoring, dobrovolnictví a zdravotní postižení. V praktické části byla užita kvalitativní výzkumná strategie s metodou dotazování a technikou polostrukturovaného rozhovoru. Výzkum probíhal s dvěma skupinami komunikačních partnerů, a to s koordinátory dobrovolníků a s rodiči dětí s postižením. Výzkumný soubor je tvořen 9 komunikačními partnery.
Mentoring relationship and a child with disability
Keywords: mentoring; formální mentoringový program; dobrovolnictví; zdravotní postižení; mentoring; formal program of mentoring; volunteering; disability