Badatelsky orientovaná výuka k tématu sinic a řas - Březina, Petr (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato práce se věnuje tématu středoškolské badatelsky orientované výuky (BOV) se zaměřením na fykologii. V rámci výzkumu byla zjišťována vybavenost školních laboratoří, proveditelnost BOV a postoj učitelů k tomuto přístupu. Bylo vytvořeno pět badatelsky orientovaných úloh, spolu s metodickými poznámkami a návrhy pro vyučující. V práci byly diskutovány problémy s obecnou výukou fykologie a zaváděním BOV do českého vzdělávacího systému.
Inquiry-based learning of Cyanobacteria and Algae
Keywords: badatelsky orientovaná výuka; sinice; řasy; úlohy; studijní materiály; biologie; vzdělávání; inquiry-based learning; Cyanobacteria; Algae; exercises; study materials; biology; teaching