Komunikace základních složek IZS při společném zásahu z pohledu ZZS. - Mana, Štěpán (Jihočeská univerzita, 2012)
Smyslem bakalářské práce je zjistit, zda jsou základní složky IZS ZK schopny efektivní radiové komunikace v systému Pegas. Hlavní pozornost je soustředěna především na ZZS ZK. V úvodu popisuji činnost IZS a možnosti používaného radiokomunikačního systému. Praktická část hodnotí technické vybavení pro radiovou komunikaci a úroveň znalostí členů výjezdových skupin ZZS ZK z této oblasti. V závěru práce navrhuji opatření pro zvýšení efektivnosti radiové komunikace v místě zásahu.
The Communication of IRS Basic Components during Common Intervention in the View of EMS.
Keywords: Integrovaný záchranný systém; radiová komunikace; radiový terminál; systém Pegas; Zdravotnická záchranná služba Zlínské kraje; Integrated Rescue System (IRS); radio communication; radio terminal; Pegas system; Emergency Medical Service of the Zlín Region (EMS ZR)