DOSTUPNOST BANKOMATŮ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH HODNOCENÁ POMOCÍ NÁSTROJŮ GIS - Jeřábek, Jiří (Jihočeská univerzita, 2013)
Vypracovaná diplomová práce se zabývá tématikou dostupnosti bankomatů v rámci Českých Budějovic vytvářená pomocí nástrojů GIS. Dostupnost se zde vyjadřuje pomocí několika metod a je také zachycena koncentrace bankomatů v jednotlivých urbanistických obvodech města. Práce se dělí do třech větších kapitol, kde v úvodních kapitolách se zabývá s úvodem práce, přehledem literatury a teoretickou částí práce, o kterou jsou konečné získané výsledky opřeny. V metodické části práce je zdůrazněn sběr dat, práce s GPS a hlavně vytváření prostorové dostupnosti pomocí nástrojů GIS. Popisují se zde také použité metody, pomocí kterých jsou v závěrečné části práce vypracovány výsledné mapy. Poslední a nejdůležitější kapitolou je závěrečný popis výsledků získaných dat, vytvoření map a zhodnocení prostorové dostupnosti pomocí několika metod. Dále je v této části práce vytvořen přehled koncentrace, popis a následné zhodnocení rozmístění bankomatů dle urbanistických obvodů Českých Budějovic.
The accessibility of cash machines in the city České Budějovice which is judged by the geographic information system tools
Keywords: dostupnost; bankomat; obalová zóna; izolinie; České Budějovice; GIS; accessibility; cash machine; buffer; isoline; České Budějovice; GIS