Podniková kultura a možnosti jejího hodnocení - Jandová, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem této diplomové práce bylo určit a zhodnotit současný stav podnikové kultury vybrané firmy a na základě těchto zjištění navrhnout vhodná opatření na zlepšení v této oblasti. Objektem zkoumání byla firma GAMA GROUP a. s. Závod 9. Zkoumaný soubor tvořilo 53 zaměstnanců vybraného podniku. V první části této práce jsou shrnuty teoretické znalosti o podnikové kultuře, dále je zde charakterizován podnik a jeho historie. Použitou metodikou je dotazníkové šetření. Dotazník se skládal z 27 otázek. Každá otázka je zpracována do grafu, pod kterým následují výsledky a diskuze. Z výsledků vyplynulo, že kultura zkoumaného podniku ještě není dostatečné silná, což se projevuje zejména v problematické komunikaci a v přístupu k podniku. Pro další rozvoj a posílení kultury podniku lze doporučit zlepšení komunikace, posílení hrdosti zaměstnanců na práci ve firmě a identifikaci zaměstnanců s firmou. Dále také podporovat rozvoj zaměstnanců
Corporate culture and the possibilities of its evaluation
Keywords: Řízení lidský zdrojů; podniková kultura; dotazníkové šetření; Human recourses; Corporate culture; Questionnaire survey