Hodnocení sběracího vozu Europrofi I při sklizni píce. - Ouředník, David (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce je zaměřena na hodnocení sběracího vozu Europrofi I při sklizni píce. V práci jsme se zaměřili na hodnocení délky řezanky sběracího vozu Europrofi I při sklizni zavadlé a zelené píce v závislosti na počtu nožů, naostření nožů a vlhkosti sklízené píce. Hodnocení výkonnosti a exploatačních ukazatelů sběracího vozu Europrofi I při sklizni zavadlé, suché a zelené píce. Vliv délky řezanky na kvalitu píce. Jednoduchý rozbor investičních a provozních nákladů. Z výsledků jsme zjistili, že naostření nožů a vlhkost sklízené píce má velký vliv na délku řezanky sklízeného materiálu. S naostřenými noži při sklizni zelené píce nám prošlo 27,9% stébel delších než 91mm. Oproti tomu při řezání zavadlé píce s tupými noži prošlo 73,8% stébel delších než 91mm. Provozní výkonnost sběracího vozu vyšla 6,38 t.hod-1 při sklizni vlhké píce a při sklizni zavadlé píce nám vyšla 6,84 t.hod-1 . Celkové náklady soupravy Pöttinger Europrofi I a New Holland TS 115 na tunu materiálu jsou 128,6 Kč.t-1. Délka řezanky se zhoršuje s větším množstvím sušiny řezaného materiálu a s tupými noži, proto je třeba dbát na správné naostření nožů a měnit nože minimálně každý den.
Pick-up truck Reviews Europrofi even with forage crop.
Keywords: Sběrací vůz; píce; senážování; Pick-up truck; forage; silage