Opracování povrchů reaktivním plazmatem za účelem odstranění organických sloučenin - Malý, Martin (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem této práce je příprava a optimalizace procesů čištění a úpravy povrchů. Čištění je prováděno pomocí surfatronu, který je napájen mikrovlnným zdrojem. Jakékoli změny v čištěné látce jsou sledovány FTIR spektroskopií. Diagnostika plazmatu je měřena Langmuirovou sondou a optickou spektroskopií.
Surface treatment by reactive plasma in purpose of removal of organic compounds
Keywords: surfatron; FTIR spektroskopie; ATR krystal; plazma; Langmuirova sonda; optická spektroskopie; čištění povrchů; vakuum; surfatron; FTIR spectroscopy; ATR crystal; plasma; Langmuir probe; optical spectroscopy; surface cleaning; vacuum