Hodnocení efektivity vybraného podnikatelského subjektu - Syslová, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Předmětem mé diplomové práce ‚qHodnocení efektivity vybraného podnikatelského subjektu'' je vyhodnocení finanční situace a finančního zdraví zemědělského podniku. Jelikož je ze strany Společné zemědělské politiky do této oblasti směřováno mnoho finančních prostředků, je brán v úvahu i vliv dotací na výsledek hospodaření podniku. Teoretická část se převážně vztahuje k oblasti finanční analýzy a k evropským a národním zemědělským dotacím. Praktická část pak aplikuje tyto poznatky. Prostřednictvím rozvahy, výkazu zisku a ztráty a výkazu cash-flow byla zhotovena finanční analýza, pomocí níž pak byly výsledky podniku zhodnoceny a na základě nich byla navrhnuta doporučení.
Evaluation of the efectiveness of a company
Keywords: Finanční analýza; Společná zemědělská politika; Národní dotace; Zemědělský podnik.; Financial analysis; Common Agricultural Policy; State-Aid; Farming business.