Les "petits spectacles" de Boris Vian - Němcová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2004)
Je těžké uvěřit, že spisovatel, který zemřel ve věku necelých čtyřiceti let a jehož literární dráha zahrnuje období necelých osmnácti let, byl tak plodným a hlavně všestranným umělcem. Literární proslulost zajistilo Borisi Vianovi nepochybně především jeho dílo prozaickém ve druhé řadě pak snad poezie a jeho hudební talent.
Boris Vian's "Petits Spectacles"