Optimalizace nasazení mechanizace při údržbě melioračních objektů. - Šindler, David (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce na téma ,,Optimalizace nasazení mechanizace při údržbě melioračních objektů (vodního díla)'' popisuje používané způsoby údržby staveb k vodohospodářským melioracím a nasazení zemních strojů na tyto práce a jejich pracovních adaptérů. Další část diplomové práce popisuje výběr optimální varianty řešení způsobů údržby v souladu s legislativou a provádění plánované údržby v souladu s Vyhláškou 225/2002 Sb. Obecná doporučení při rekultivaci vodní nádrže (rybníka) jsou popsaný s praktickými obrázky na rybníku Beranov nedaleko obce Čakov.
The optimalisation of setting land mechanisation at maintenance of melioration objects.
Keywords: meliorace; zemní mechanizace; údržba staveb; legislativa; melioration; land mechanisation; scheduled maintenance; legislature