Volnočasové aktivity ve Strakonicích v období 1900 - 1950 - Pichlíková Lazarová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2022)
Zmapování volnočasových aktivit ve Strakonicích v daném období, zaměřeno na spolky zabývající se divadelnictvím. Pomocí odborné literatury a převážně bádáním v kronikách a fondech spolků v Okresním archivu ve Strakonicích, jsem vytvořila tuto práci.
Leisure activities in Strakonice in the period 1900 - 1950
Keywords: volný čas; TJ Sokol; Dělnická tělovýchovná jednota; divadelní spolek Čelakovský; Strakonice v 1. polovině 20. století; free time; TJ Sokol; Workers' Physical Education Unit; Čelakovský Theater Association; Strakonice in the first half of the 20th century