Úloha dětské sestry v zajištění plnění rolí u rodiny dítěte s diagnostikovaným diabetem mellitem v modelu C. Roy. - Rokosová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce se týká úlohy sestry v zajištění plnění rolí dítěte s diagnostikovaným diabetem mellitem. Zpracovává tedy téma týkající se problematiky adaptace dítěte a jeho rodiny na chronické onemocnění a pomoci dětské sestry při této adaptaci prostřednictvím ošetřovatelského modelu Calisty Royové.
Function of a Pediatric Nurse in Ensuring Roles Assignment in Families with a Child Diagnosed with Diabetes in the C.Roy Adaptation Model.
Keywords: adaptace; role; dítě; rodina; sestra; diabetes mellitus; Adaptation; Role; Child; Family; Nurse; Diabetes mellitus