Vznik a činnost Stálé kanceláře Jihočeského kraje v Bruselu - Bromová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato práce se zabývá vznikem Stálé kanceláře Jihočeského kraje v Bruselu a zejména pak jejím fungováním v hlavním městě Evropy. Regionální zastoupení jsou v Bruselu zakládána za účelem pomoci k rozvoji kraje získáním potřebných finančních prostředků. Brusel je místem projednávání a přijímání návrhů, a proto jsou tyto kanceláře pro kraje velmi důležité. Součástí práce je komparace jednotlivých regionálních zastoupení z různých členských států. Tato komparace nabízí pohled jednotlivých kanceláří zejména v oblasti fungování, organizace, aktivit a spolupráce.
Development and work of the Representation Office of South Bohemian region
Keywords: přeshraniční spolupráce; region; regionální zastoupení; Brusel; jihočeská kancelář; Jihočeský kraj; cross-border cooperation; region; regional representation; Brussels; Southbohemian Office; Region of South Bohemia