Výběr optimální varianty majetkového pojištění a pojištění odpovědnosti pro vybrané klienty - Sudek, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2018)
Tématem této bakalářské práce je problematika výběru optimální varianty majetkového pojištění a pojištění odpovědnosti pro vybrané klienty. K volbě tématu jsem dospěl díky své, dnes již bezmála tříleté, praxi v oboru, v rámci které pracuji jako obchodní zástupce pro společnost Allianz a.s. Pro tento druh pojištění jsem se rozhodl hned z několika důvodů. Prvním z nich je skutečnost, že v dnešní, do značné míry materiálně orientované době, je téměř každý občan a potenciální klient majitelem, či nájemcem nějaké nemovitosti. Majetkové a odpovědnostní pojištění slouží k tomu, aby klienty ochránilo před možným poškozením jejich nemovitosti nebo majetku třetích osob. Dalším důvodem je obrovské množství produktů, připojištění a limitů pojistného plnění, ve kterém není snadné se dnes efektivně zorientovat a zvolit tu nejlepší variantu. Produkty jsou mnohdy obdobné a velice dobře porovnatelné, čehož tato práce využívá. Cílem práce je výběr optimální varianty tohoto pojištění pro vybrané klienty a to zejména z hlediska individuálních potřeb jednotlivých klientů, pojištěných rizik a výše pojistného, které musí klient pojišťovně v pravidelných intervalech hradit. Aby bylo docíleno výběru optimální varianty, byly objektivně porovnány aktuální produkty čtyř největších pojišťoven na našem trhu.
The Selection of the Optimal Variant of Home and Liability insurance for Chosen Clients
Keywords: pojištění; pojistné riziko; pojistné plnění; lhůtní pojistné; nabídka; klient; optimální varianta; pojištění majetku a odpovědnosti; insurance; insured risks; insurance benefits; insurance rate; offer; client; optimal variant; home and liability insurance