Vymezení klíčových manažerských kompetencí pro řízení podniků v ČR - Vrchota, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2012)
Disertační práce se zabývá manažerskými kompetencemi. Jejím cílem je vymezit a určit hlavní kompetence pro vykonávání funkce vrcholového manažera v České Republice na základě prostudovaných teoretických východisek a dotazníkového šetření rozšířeného s osobními pohovory. V rámci disertační práce, jsou zjišťovány vztahy mezi jednotlivými kompetencemi manažerů a následně jsou tyto kompetence komparovány s kompetencemi studentů Ekonomické fakulty v Českých Budějovicích, pro které jsou navržena doporučení vedoucí k zvyšování kompetenčního potenciálu.
Defining of the key managerial competencies for enterprise management in the Czech republic
Keywords: Manažer; kompetence; dovednosti; schopnosti.; Manager; competencies; skills; abilities.