Měření emisí ve vybraném provozu s chovem prasat a jejich ekonomické zhodnocení. - Polenský, Jakub (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá posouzením dopadu aplikace elektrolyticky upravené vody na stájové mikroklima v chovu prasat, především z hlediska obsahu plynů - amoniaku, oxidu uhličitého, oxidu dusného, metanu a sirovodíku. Používání takto upravené vody přístrojem Envirolyte je považováno za velmi dobrou alternativu především z pohledu stájové hygieny a v rámci BAT je zvažováno jako jedno z významných doporučení. Z výsledků měření, které proběhlo v Zemědělském obchodním družstvu Starosedlský Hrádek, však vyplynulo, že používání takto upravené vody nemělo vliv na koncentraci uvedených plynů.
Measurment of emission in selected pig breeding farm and assesment of their economical impact.
Keywords: elektrolyticky upravená voda; přístroj Envirolyte; stájové mikroklima; electrolysed oxidising water; Envirolyte; gases in pig stable air