Porovnání PK a KN držby pozemků a posouzení erozního ohrožení při postupném zvětšování ploch orné půdy - Kubeš, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zabývá problematikou erozních procesů na zemědělské půdě v České republice. V teoretické části práce je zde podrobně rozebrána vodní eroze a dále historický vývoj evidence nemovitostí v českých zemích. V druhé části práce došlo k vypočtení a porovnání erozního smyvu na pozemcích mapy pozemkového katastru a mapy katastru nemovitostí. Na základě výsledků byl vyhodnocen vliv velikosti pozemku na erozní ohroženost.
Comparison of PK and KN tenure and erosion jeopardy in progressively enlargement tracts of arable land
Keywords: eroze půdy; metoda USLE; pozemkový katastr; Soil erosion; The USLE method; Land Cadastre