Open source a Mapový server - Novák, Jiří (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem této bakalářské práce bylo popsat problematiku spojenou s Open source softwarem a mapových serverů. Práce se zabývá vysvětlením základních pojmů, které se týkají již zmíněné problematiky a nástinem a postupem vývoje mapového serveru pro téměř kompletní použití.
Open source and Map server
Keywords: Open source; mapový server; GIS; Open source software; mapfile; mapové vrstvy; Open source; map server; GIS; open source software; mapfile; map layers