Posttraumatická intervenční péče o příslušníky a občanské zaměstnance Policie České Republiky - Kubíčková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce se zabývá systémem posttraumatické intervenční péče u policistů a občanských zaměstnanců Policie České republiky. Úvodem je nastíněn obsah práce a důvod volby zpracovávaného tématu. V teoretické části je seznámení s obecnými pojmy jako je krize, trauma, stres, posttraumatická stresová porucha, posttraumatická stresová reakce. Po obecné části se práce zaměřuje na oblast krizové intervence. Cílem bakalářské práce je ověření úrovně posttraumatické intervenční péče, zda je tato péče dostatečná a jaká je povědomost policistů a občanských zaměstnanců Policie ČR o této péči. Pro zjištění stanovených cílů je zvolen kvantitativní výzkum metodou dotazníku. Zkoumaným souborem jsou náhodně vybraní policisté a občanští zaměstnanci Policie ČR v Jihočeském kraji. Závěr je věnován diskuzi a rozboru výsledků zjištěných faktů.
Post-traumatic Intervention Care of Police Officers and Civilian Staff of the Police of the Czech Republic
Keywords: krize; krizová intervence; posttraumatická stresová reakce; posttraumatická stresová porucha; posttraumatická intervenční péče; stres; trauma; crises; crisis intervention; post-traumatic stress reaction; post-traumatic stress defekt; post-traumatic interventional care; stress; trauma