Symbolická komunikace v poddanském městě za konfesionalizace. Fundace náboženských památek v Dačicích v 16. až 17. století - Horníčková, Kateřina; Polnická, Veronika (Západočeská univerzita v Plzni, Filozofická fakulta, 2018)
Článek se zabývá okolnostmi vzniku několika městských památek, které demonstrují postupnou náboženskou proměnu hraničního moravského poddanského města Dačice z konfesně pluralitní městské společnosti období konfesionalizace směrem k homogenní katolické komunitě 17. století.
Symbolic communication in a seigneurial town in the confessionalisation period: on the patronage of religious monuments in Dačice in the 16th and 17th centuries
Keywords: Symbolická komunikace; město; konfesionalizace; fundace; patronát; náboženské památky; Dačice; 16. století; 17.století; Symbolic communication; town; confessionalisation; patronage; religious monuments; Dačice; 16th century; 17th century