Úroveň pohybové aktivity studentů učitelství pro 1. st. ZŠ - Ille, Kryštof (Jihočeská univerzita, 2018)
Má bakalářská práce na téma Úroveň pohybové aktivity studentů učitelství pro 1. stupeň základní školy se zabývá mírou pohybové aktivity u studentek tohoto oboru a zdravotními benefity dostatečné pohybové aktivity. V práci je zahrnuto teoretické objasnění základních kinantropologických pojmů a podán výklad významu zařazení dostatečného objemu pohybové aktivity do každodenního režimu dospělého jedince. Praktická část analyzuje a vyhodnocuje data získaná sběrem od studentek, které poskytly výsledky svých týdenních měření krokoměrem Yamax SW-700, dále prostřednictvím dotazníkového šetření informace týkající se jejich sportovních preferencí a v poslední řadě také osobních údajů zahrnujících tělesné parametry váhu a výšku, tedy ukazatele nutné pro stanovení BMI indexu.
The level of movement activity of students of the teaching for the 1st st. Elementary School
Keywords: zdraví; determinanty zdraví; pohyb; pohybová aktivita; pohybová aktivnost versus inaktivita; dospělost; raná dospělost; health; determinants of health; movement; physical activity vs physical inactivity; adult; early adult