Vytvoření a ověření specializovaných rozcviček pro vybraná nářadí ženské sportovní gymnastiky - Skřičilová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2006)
Cílem této práce bylo vytvoření a ověření specializovaných rozcviček pro vybrané nářadí ženské sportovní gymnastiky - kladinu. Tyto specializované rozcvičky by měly být využitelné pro nácvik prvků v etapě základního a specializovaného tréninku sportovních gymnastek i ve školní tělesné výchově. Jedná se o tzv. abecedu cvičení na tomto nářadí. Ověření proběhlo v tréninku sportovních gymnastek při TJ Merkur České Budějovice a v dalších oddílech Jihočeského kraje a Kraje Vysočina. Na základě pozorování a dotazníku byly vyhodnoceny klady a zápory cvičení a doporučení pro praxi.\\
Creation and check specialized setting-up excercises for choice tools womenfolk sports gymnastics\\
Keywords: Sportovní gymnastika; specializované rozcvičky; kladina.\\; Sports gymnastics; specialized warming-ups; beam.\\