Podnik cestovního ruchu se zaměřením na segment děti a mládež - Šetinová, Marie (Jihočeská univerzita, 2012)
Hlavním cílem diplomové práce bylo zhodnocení úrovně poskytovaných služeb v rekreačních střediscích provozovaných vybraným podnikem prostřednictvím analýzy a komparace těchto zařízení podle předem stanovených kritérií. Dalším cílem bylo zjištění požadavků a potřeb zákazníků pomocí dotazníkového šetření a také současných vývojových trendů. Na základě těchto analýz pak navrhnout opatření, která povedou ke zlepšení pozice podniku na trhu cestovního ruchu. Těmito návrhy jsou fakultativní program a dva produktové balíčky služeb (kombinace dopravních, ubytovacích, stravovacích a doplňkových služeb). Dalšími jsou modernizace rekreačních středisek v podobě inovace sportovního zázemí a také rekonstrukce a modernizace areálů.
Enterprise in Tourism Branch Focused on the Segment of Children and Youth
Keywords: Cestovní ruch; cestovní kancelář; cestovní ruch dětí a mládeže; služby cestovního ruchu; účastník cestovního ruchu; marketingový mix; rekreační střediska; letní dětský tábor.; Tourism; Travel agency; Tourism of children and youth; Services of tourism; Tourism participant; Marketing mix; Recreation centers; Summer camp.