Racionální čísla pro studenty učitelství 1. stupně ZŠ - Svitáková, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce představuje ucelený studijní materiál týkající se oboru racionálních čísel pro studenty učitelství 1. stupně ZŠ. V teoretické části se zaměřuji hlavně na vlastnosti racionálních čísel a jejich metodiku. V praktické části zjišťuji úroveň školních znalostí v oboru racionálních čísel. Zaměřila jsem se na žáky 2. a 4. ročníku Základní školy Choustník a studentů Pedagogické fakulty JČU v Českých Budějovicích. Součástí diplomové práce je i sbírka úloh pro studenty učitelství 1. stupně ZŠ i pro učitele v praxi.
Rational numbers for the future teachers on primary school
Keywords: Racionální čísla; zlomek; desetinné číslo; periodické číslo; Rational numbers; fraction; decimal number; periodic number