Sledování a statistické vyhodnocení rozhodujících provozně ekonomických parametrů vybrané skupiny traktorů s vysokými výkony motorů. - Folejtar, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2013)
Náplní této bakalářské práce je vyhledání a vyhodnocení rozhodujících provozně ekonomických ukazatelů u statisticky významné skupiny traktorů vyšší výkonové třídy. Z těchto provozně ekonomických ukazatelů byly vybrány náklady na opravy a údržbu, které byly získány z faktur, účetních výkazů a výsledků hospodáření zemědělských podniků. Tyto náklady byly sledovány vzhledem k době provozu těchto traktorů. Bylo provedeno vyhodnocení těchto nákladů pomocí statistických metod a porovnání s normativními hodnotami.
Monitoring and statistical evaluation of key operational economic parameters of a selected group of tractors with high performance engines.
Keywords: traktor; provozní náklady; opravy; servis; statistické vyhodnocení; porovnání; tractor; operating costs; repairs; service; statistical evaluation; comparison