Možnosti využití pozemkových úprav jako nástroje pro správné myslivecké hospodaření - Matuška, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2015)
V diplomové práci jsou popsány pojmy týkající se pozemkových úprav a mysliveckého hospodaření od historie až po současnost. Práce obsahuje možnosti využití pozemkových úprav jako nástroje pro správné myslivecké hospodaření. Dále práce pojednává o dotacích, týkajících se touto problematikou, biopásech, a dalších opatřeních k tvorbě a ochraně životního prostředí.
The possibility of using land consolidation as a tool for good game management
Keywords: Pozemkové úpravy; myslivost; dotace; biopásy; tvorba a ochrana životního prostředí; Landscaping; hunting; subsidies; bio-belts; creation and environmental protection