Design autobusové zastávky - Miklošová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce sestává z pěti částí. Úvodní odstavce se věnují stručnému seznámení s městem Strakonice a místním hradem. Následují kapitoly, které řeší autobusovou zastávku z pohledu technických norem a různých druhů členění zastávek. Dále se zaobírám i odborně technickým pohledem na autobusové nádraží. V další části popisuji praktické řešení návrhu autobusové zastávky u strakonického hradu. Východiskem bylo dotazníkové šetření provedené ve spolupráci s občany města Strakonice. Následně jsem zpracovala vlastní návrhy technického a architektonického řešení. Finální návrhy jsou uvedeny v příloze pod číslem třináct.
Design of the bus stop
Keywords: autobusová zastávka; strakonický hrad; design; město Strakonice; návrh výtvarného a technického řešení autobusové zastávky u strakonického hradu; bus stop; Strakonice castle; design; Strakonice castle surroundings; the town of Strakonice; bus stop art and technical design in the vicinity of Strakonice castle