La Celestina: Comedia, Tragicomedia, Acto de Traso a přidané postavy - Hůlková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2018)
Předložená bakalářská práce se zabývá analýzou nově se objevivších postav v pozdějších verzích díla Comedia de Calisto y Melibea, tj. Tragicomedia a také ve fragmentu označovaném jako Acto de Traso. Nejprve bude charakterizován historický a literární kontext díla a poté je práce zaměřena na odlišné verze díla. Dále je práce soustředěna na typologii postav. V této části budou objasněny funkční vzory jednotlivých divadelních postav. Předmětem zájmu třetí části práce je identifikování a popsání přidaných postav v těchto pozdějších verzích díla.
La Celestina: Comedia, Tragicomedia, Acto de Traso and aditional characters
Keywords: Komedie; nově přidané postavy; tragikomedie; akt; Comedy; newly appeared figures; tragicomedy; act