Vybrané úlohy z Pythagoriády - Mentlík, Jan (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem bakalářské práce "Vybrané úlohy z Pythagoriád" je srozumitelné vypočítání příkladů, jenž se v této matematické soutěži vyskytují a jsou určeny pro žáky sedmého ročníku základních škol nebo pro žáky druhého ročníku osmiletého gymnázia. Úlohy jsou vybrány ze školního kola soutěže. Tyto vypočítané úlohy by měly pomoci nejen žákovi při počítání úloh, ale i učiteli s přípravou žáků na tuto matematickou soutěž. Každá Pythagoriáda je rozdělena do tří kategorií podle způsobu řešení na analytické, geometrické a logické.
Selected problems from Pythagoriáda
Keywords: Pythagiáda; řešení úloh; matematická soutěž; Pythagoriad; tasks solutions; mathematical competition